historie

Het nu is ooit begonnen met een geschiedenis. Zie hieronder de rijke geschiedenis van scouting bladel!

nu

pannenkoeken wandeling

Scouting Bladel is een openbare wandeling gestart met loopvereniging No-Limits uit Bladel. Keuze uit een route van 5, 10 en 15 km. Na het wandelen lekker nagenieten met een heerlijke pannenkoek!

2013 - 2016

grote verbouwing

Tijdens deze jaren heeft een grote verbouwing plaatsgevonden. De keuken (nieuwe kant) is vernieuwd tussen 2013 en 2014. De keuken, natte ruimte, leidinglokaal en garderobe aan de oude kant is vervangen voor een nieuwe natte ruimte met meer douches en een prachtig eigentijds leidinglokaal tussen 2014 en 2016. Tijdens de open dag in 2016 is de vernieuwde blokhut feestelijk geopend door burgemeester Boy Swachten van gemeente Bladel.

10 augustus 2009

oprichting stichting Scouting sint willibrord bladel

De oprichting van de stichting is essentieel om de blokhut effectief te kunnen beheren. Het onderhoud en verbouwing van de blokhut kan op deze manier gescheiden blijven van het Scouting spel voor de jeugdleden.

grote verbouwing

Een heel nieuw deel van de blokhut is aangebouwd. Een aanvullende slaapzolder en speellokaal is ontstaan. Ex-voorzitter Paul van de Weijer heeft daarvoor destijds een steen in de blokhut mogen plaatsen.

jubileum 50 jaar

Gezamenlijk zomerkamp in Wiltz

Kerstboom verbranding

De kerstboomverbranding wordt sinds 1984 georganiseerd tijdens de eerste zaterdag na Driekoningen. De hele dag komen mensen kerstbomen brengen. Enthousiaste kinderen gaan op eigen initiatief het dorp in om kerstbomen te verzamelen. In ruil daarvoor maken ze kans op mooie prijzen.

Met een lampionnenoptocht wandelen de mensen vanaf de markt naar het terrein. Veel kinderen knutselen daarvoor zelf een prachtige lampion.

fakkel actie

In 1985 is Scouting Bladel begonnen met het bakken van ambachtelijke oliebollen tijdens de jaarlijkse kerstboom verbranding. Dit is een enorm succes gebleken, waardoor in 1996 is besloten om te starten met het bakken van oliebollen tijdens oudjaar.

grote verbouwing

oprichting vereniging scouting sint willibrord bladel